Okategoriserade

Kortvasan

Kroppen är igång!

 

För två helger sedan åkte jag ner till Orsa för att köra Orsa Ski Marathon. 42 km på en hyfsat tuff bana. Jag tyckte att kroppen kändes bra och hade som plan att försöka hålla mig i bakgrunden och inte dra en meter.

Det lyckades och jag kom in till spurten med en ganska stor klunga åkare. Dock gjorde jag en mindre bra spurt och slutade trea, men blev helt nöjd med loppet I övrigt. Jag hade ingen langare med utan drack från en camelback. Den funkade fram till halva loppet innan den frös. Men det gick ju vägen ändå.

Förra helgen körde jag 7-mila Umeåtrakten. Ett tufft lopp med ett tufft före. Jag hade bra service på plats trots att de inte var det ordinarie serviceteamet. Skidorna var kung de första 20 km, sedan blev det fuktigare i snön och då gick skidorna tyngre. Kroppen och blodsockret kändes bra, men jag var tvungen att släppa med 18 km kvar. Jag slutade på en 4:e plats. Det var helt enkelt 3 åkare som var starkare än mig den dagen. En grymt bra genomkörare blev det i alla fall.

 

Och så kom vi till Vasaloppsveckan som startar idag,  med Kortvasan. Man kan väl säga som så att veckan inte kunnat starta bättre.

Seger idag, med bra kropp och grymma skidor. Äntligen får jag ett kvitto på att kroppen är bra!

Tvåa idag var Markus Ottosson och trea Jerry Ahrlin.

Ski Team Novo Nordisk’s första seger! Yes!

Det var en skön resa, som en sällskapsresa över de 30 km loppet är. När upploppet kom gjorde jag en bättre spurt än i Orsa och lyckades ta hem första platsen.

Galet skönt!!

Nu ska jag försöka vässa formen ytteligare till nästa söndag.

Hörs hejj!