Okategoriserade

Bryntes spåre

Hoppas ni haft en riktigt härlig jul!

Jag har varit i Rossön och inte riktigt mått helt 100. Men lite träning har det blivit. Jag och min lillebror Pierre, tillika en av mina skidtestare i vinter passade på att dra upp ett skidspår på 22 km. Så har ni vägarna förbi Rossön, tycker jag att ni ska besöka ”Bryntes spåre” och ta en tur upp till Bleka med fyra dm snö på sina ställen.

Jag har varit pigg och skade-­ och sjukdomsfri hela försäsongen, vilket känts som ett styrkebesked. Tyvärr drog jag på mig en förkylning innan jul som inte riktigt släppt ännu. Men om man ska se det positivt så är det bättre att ha haft den nu än när det är tävling varje helg från och med mitten av januari. Så än känner jag mig ganska lugn.

Men jag längtar tills kroppen känns bra och det är dags för tävling. Det ännu oklart vart tävlingen Jizerska Padesatka går av stapeln. Det är liksom på många andra ställen dåligt med snö i Tjeckien. I dagarna får vi veta om-­ och vart tävlingen flyttats. Med dagens klimat kommer det att vara ett återkommande problem med snöbrist. Det var något vi diskuterade i radio Västernorrland när jag var med och sammanfattade sportåret.

Något som slog mig när vi åkte till Italien senast är hur bra vi syns i vår teamklädsel. Under alla år i landslaget fick jag inte i närheten svara på så många frågor om laget som jag får nu. Det är ett fint kvitto på att vi syns och verkligen sticker ut.

Några dagar innan julafton släppte vi inbjudan till Sockertoppen 2016. På några minuter fylldes de 60 lägerplatserna och kön visar att vi skulle kunna ha deltagare till ännu ett läger. Det är helt fantastiskt hur lägret har vuxit på de 5 år det arrangerats.

En ny sponsor för i år är Salming som ser till att vi har snygga skor och väskor runt träning och tävling.
Vi känner oss verkligen skitsnygga när vi är ute och reser i världen.

 Hörs Hejj!