Okategoriserade

Rossön, Sollefteå och tävling!

Förra helgen var det tävling i Sollefteå. Jag och Jörgen Brink gjorde upp om segern i Norrskogssvängen på 11 km individuell start. Det var ganska lite snö, så de hade en varv bana där vi fick köra sju varv. Jag ledde i sex varv och när vi gick ut på sista varvet låg vi lika men i mål vann Jörgen med sju sekunder. Bra genomkörare och bra fartpass.

Efter det drog jag vidare till Rossön för att par iskalla men fina dagar. Det är ju så att man måste tänka sig för när luftrören inte är van vid kylan. Därför körde jag inga intervallpass under de kallaste dagarna, utan stod och stakade på och sprang om vart annat för att hålla värmen. När man enbart stakar rör man benen väldigt lite, därför blir det kallt och en väldig kyleffekt på benen och tårna.

I Rossön var det inte bara träning som gällde utan även fix med vagnen. Då är det inte barnvagnen jag pratar om, utan vår eventvagn som nu ska byta till vinterskrud och bli en vallavagn. I mitten på januari kommer vi att åka ner med vagnen till St Moritz för ha den med på alla tävlingar i Tyskland, Italien och Schweiz.
Efter att vagnen skickats iväg drog jag vidare till Östersund för att laga bilen (efter att ha blivit påkörd bakifrån för några veckor sedan) och byta till dubbfria däck. I Sydeuropa får man nämligen inte köra med dubb överallt.
Inte nog med att dom dubbar alla tv-­program, detsamma gäller bilarna. 🙂

#Bryntesvagn är ett projekt jag startade för att få upp ögonen för idrott och diabetes. Vi har med vagnen, som syns bra i olika sammanhang, för att sprida glädje och kunskap om sjukdomen. Vi har anordnat ”Sockerloppet” ett 10-­tal gånger. Det kan vara en löpartävling, ett skidlopp, vad helst arrangören vill, bara det är kul och lockar många deltagare. 🙂

Hörs Hejj!