Okategoriserade

Tour de ski(t) -:)

Goderafton och gott nytt år på er!
För min del har året både slutat och börjat i Borlänge, då jag har kommenterat Tour de ski på Eurosport tillsammans med Vacchi.
Vilket jag tycker är grymt kul, även om årets upplaga har varit en enormt avslagen historia. Det känns trist helt enkelt.

Storstjärnor som står över, protesterar, vilar, hoppar av, blir sjuka eller bara laddar upp batterierna till OS.

Distanser blir ändrade, vilket gjorde att dom första tre etapperna hade passat MIG alldeles utmärkt. Går man till final i sprintarna så innebär det att man åker ca. 90 km på nio dagar och det är väl inte ens värt att få kalla för tour.
Cyklisterna som dundrar uppemot 25 mil på EN dag skulle ju skrattat ijhäl sig.

I början på mars kör vi samma distans på några timmar i form av Vasaloppet. Tour de ski detta år liknar Russian sprint tour som jag deltog i för några år sedan, ja förutom att dom flesta sprintessen står över här, exempelvis Rysslands & Norges sprintlag. Detta eftersom det i grundplanen bara fanns en sprint på årets upplaga. Något som ändrades till två p.g.a. snöbrist, lägg därtill en prolog som start på hela tillställningen.

Sen har det varit, lite folk, dåliga förutsättningar i form av lite snö och Oberhofdimman.
Jag skulle nog vilja se en tour i Norge, då läktaren skulle vart full och intresset på topp, spåren fina och att man inte behöver resa så långt mellan etapperna.

Visst finns det 100 olika aspekter att se till, men som det är just nu så håller Tour de ski på gräva sin egen grav. Dom som rörs i min omgivning som jag pratat med, är upprörda över upplägget eller att åkare väljer att stå över.
Skidåkare bara tränar, men tävlar sällan!
Det ligger faktiskt någonting i det.

Jag skulle personligen vilja se en ren sprinttour. Med samma avslut uppför en backe, Sprinter av alla de möjliga slag. Allfrån 100 meter, elimineringsrace, stadssprintar, skicross, man-man, kvinna-kvinna. Framförallt så åker vi dit folket är, för det verkar svårt att få dom att göra tvärtom. Sen ska det ju vara lite klass grejerna runt omkring också. Något drömtänkande för egen del, Men!
Det skulle va tour DE 🙂

Ski(t)

i det nu. Jag känner mig i fin form, i vart fall i käften.
Det brukar vara ett bra tecken, vi är framme i Skellefteå nu.
Här väntar den skandinaviska cupen i helgen, i vart fall på lördag. Då kör vi sprint i den fria stilen å jag tänker gå all in!

CiaoCiao

…. Jag måste också passa på att gratulera Ann Britt Jonsson som välförtjänt blev årets Rossöbo 2013. . .