Okategoriserade

Seger i den Kinesiska upplagan av tour de ski

Sollefteås Robin Bryntesson fick kliva upp överst på pallen när han tog hem totalsegern i Tour de ski China.

– Man kan väl säga att det var en dröm som gick i uppfyllelse, sa en väldigt glad Robin Bryntesson efter segern.

Tour de ski China avgjordes genom sex deltävlingar och vi kan berätta om att det utspelade sig en hel del dramatik under resans gång. För det var inte bara långa tungsamma flyg- och bussresor det handlade om, utan det här blev en tävling där Robin också bröt stavar och stod på huvudet i ett par av deltävlingarna.

– Den här gången kan jag verkligen inte gnälla på att turen inte var med mig. Det var kryssribba, kryssribba och in, förklarade Robin med ett gott skratt.

Robin Bryntesson låg på tredje plats inför den avslutande sprinttävlingen och det var egentligen inte mycket som talade för att han skulle kunna blanda sig in i slutsegern på allvar. Men med mycket tur och skicklighet gick det ändå vägen.

– Först blev en gubbe sjuk och kunde inte köra sista tävlingen. Sedan åkte en annan huvudkonkurrent ut i kvartsfinalen. Dessutom skulle andra resultat gå min väg samtidigt som jag var tvungen att vinna deltävlingen.

Robin Bryntesson gjorde det. Han var vassast av alla i sista sprinttävlingen och tog hem en meriterande cupseger i Tour de ski China.

– Vilken häftig upplevelse. Inte bara alla tävlingar utan allting runt omkring också. Jag tror att jag kommer att tävla där fler gånger.

Någon VM-trupp till Falun är inte uttagen ännu och det är fortfarande någon plats öppen i sprintlaget, men chanserna för Robin lär vara ganska små även om det återstår några tävlingar hemmavid innan truppen spikas.

– Jag är sliten nu, men får försöka ladda om batterierna. Fast VM är inte allt här i livet, säger han.

Text: lånad av Jonny Dahlgren