Okategoriserade

Speedwaysprinten och #primetimeOS

Guten tag!

Det var ett tag sedan jag bloggade, men det har hänt en hel del.

Jag körde ju König Ludwig Lauf i Tyskland och tog fel skidor, så det blev slitsamt. Men jag låg topp 10 med milen kvar och då tappade jag mycket positioner och bröt dessutom staven, vilket gjorde att det slutade med en 46e plats i ett hetsigt lopp.

Därefter så fick jag förfrågan om att jobba på Expressens live TV #primetimeOS under OS sändningarna och jag tyckte det passade bra och det har varit väldigt kul & lärorikt också.
Sen har ju resultaten varit helt grymma, varje gång jag suttit i studion så har Sverige tagit medaljer vilket har inneburit Silverskor och efter stafetthelgen ”guldglasögon”.

Jag har hunnit med och tävla också. Det var en av dom roligaste tävlingar jag kört. Platsen var Hallstavik och tävlingen kallades Speedwaysprinten, en fartfylld tävling som innehöll det mesta.
Snabbt beskrivet så kör man på en bana likt en speedwaybana och med samma poängsättning 3,2,1,0 som speedwayregler, detta gjorde vi då i lag kille/tjej. Banan var 250 meter + att det fanns två små cirklar som var alternativa omvägar. Dessa två cirklar var laget tvungen att passera, vem och när fick laget själva bestämma. Vilket gjorde det hela intressant rent taktiskt. Sen var det två varv som båda i laget skulle köra. Sen blev det många heat och mycket fart å fläkt, att det sedan var vi åkare som samtidigt körde speakerstafett var ett intressant inslag tycker jag 🙂

Mycket smarta ideér och ett skönt nytänk och enligt mitt sätt och se det så är detta mer sprintlikt än den bana som OS bjöd på. Den blev också en minne för livet!

Jag och min norska kollega Ida slutade trea i lagtävlingen och jag vann den individuella.

Här följer lite bilder från tävlingen och från Studion:

Nu håller jag på att vänta in att vasaloppsveckan ska dra igång…

// RoSSöRoBiN