Okategoriserade

Norge turné!

Hemma igen efter några grymt roliga dagar i vårt västra grannland. På agendan stod det Bislett först & det är inte varje dag det gör för en skidåkare. Där handlade det om världsrekordförsök på 100 meter.

Som en uppvärmning så var det ett race över 500 meter. Väl där tog jag mig vidare från kvart och semi, men i finalen så vek jag in årorna. Å slutade på en fin fjärdeplats. Efter segrande Jönsson, tvåan Hattestad & trean Kindschi.

Sen höll jag knappt på att återhämta mig till 100 meters loppet skulle gå av stapeln, endast minuter efter finalen på 500 hundringen. (eller om ni så vill uppvärmningen…)

Men jag tog mig vidare från kvarten. Det var ju skillnad på vilken bana man blev tilldelad. Jag fick bana 1 i semifinalen. Den var mest använd = lös. Så jag beslutade mig för att köra ”flottarstyle” där, eftersom det var nästan meningslöst att byta till treans växel. Detta gick ju fint å jag tog mig vidare från semin även om det såg kul å konstigt ut.

I finalen så fick jag samma bana och väl där brände jag starten & blev trea i en knalljämn final & tillslut fick Timo Andre Bakken det nya världsrekordet som lyder 11,82. Grattis också till snabba Stina Nilsson som vann damklassen på fina 13,19 sek.

Sen åkte vi vidare för att köra Red bull nordix uppe vid Holmenkollen. På fredagen var det kval & då knäckte jag min stav

i startgrinden, men gjorde ändå ett riktigt bra lopp och slutade på en 8e plats endast 1,5 sek efter vinnaren, här var det 48 stycken som gick vidare.

Lördagen bestod av en tidig morgon där vi som inte fått ”wild cards” fick köra en första & andra runda innan det var dags för kvartsfinal direktsänt i NRK.

Även kvarten gick fint & sen så låg jag tvåa efter en bra start i semifinalen. Men då ramlade Byggland som låg metern före och även jag halkade med och fastnade i fiskenätet & fick känna hur det är att vara aborre. Då gick jag för att hitta på nått kul i B finalen istället. En grab & en 360 fick jag till.

Sist jag var med i Red Bull Nordix så blev jag 8a. Även den här gången var 8a ett gångbart nummer, eftersom en sista plats i B finalen ger en 8e plats. Ett riktigt kul arrangemang och härlig stämning på och utanför banan…. King!

Nu laddar jag om batterierna för SM 50km och stafett i Långberget nästa helg!

// RoSSöRoBiN