Okategoriserade

Foppahelgen – 2a å 1a :-)

Tjoo Flöjjt !

Då var ännu en tävlingshelg lagd i ryggsäcken och jag ska försöka återberätta lite om den här nedan.

Det blev en 2a och en 1a plats i helgen, vilket jag tyckte var bra!

Å Modoanhängare som jag är, så lägger jag en 2a och en 1a

efter varandra å då tänker jag ju bara på en person som har ”kanske” har lagt sin elitaktiva karriär bakom sig under den gångna veckan,

21 = Peter ”Foppa” Forsberg.

Kungarnas kung! Förutom att han är en brutalt bra hockey spelare, så har han så skönt glöd i sin idrott och det är något som jag har tagit med mig in i min idrott å brukar tänka på under passen, det ger en grym revansch känsla och jag bara älskar det här klippet 🙂

Å passande nog så avgjordes DM för Ångermanland i långlopp i Foppatown, Örnsköldsvik under Lördagen. Där det var kallt å fint väder. Runt 20 minus när starten gick. Loppet kom att bli ett tjuv å rackarspelslopp, vilket jag gillar. Det blev en duell mellan mig och en ”gammal eller ska vi säga äldre” sprintåkare Daniel Johansson. Det blev först en spurt om bergspriset, som jag lyckades knipa, strax före Dalle.

Sen så gjorde både han och jag nått försök till attack på andra varvet på den ca. 2 mil långa banan, men ingen kom lös å då var det spurtstrid som stod på agendan. Än en gång lyckades jag dra det längsta strået och fick kliva högst upp pallen! Å segern värmde uppe vid skyttis terrängen 🙂

Längd

Allehanda.se

Nått som också värmde det var när vi drog upp värmen i bilen å rullade ner till Sandviken för helgens nästa stopp, där det var Bessemerloppet som väntade. Efter en natt i Årsunda så small Startskotte och iväg drog en rejäl hög med vassa skidspringare. Namn som lill å stor Tynell, Palmer, Gräfnings, Byström, Uusitalo, Jönsson, Nilsson, Jonsson å Johansson flög förbi. Jag tyckte det gick fort från start, men jag ville ju så klart vara med på spurtpriset efter ca. 2 mil å det lyckades jag också staka åt mig. Det kostade i och för sig lite krut, men var värt dem 1500 spännen som priset var värt 🙂

Efter spurtpriset så tog jag en passiv roll i den 12 man starka klungan. Jag låg där bland dem sista och hackade! Med cirka 20 km kvar, börjar jag känna hur krampen i överkroppen börjar infinna sig. Inte utmattad alls, bara kramp. Jag höll mig kvar som svans på klungan och med 5 km kvar så var vi bara fyra stycken kvar å med 4km kvar var vi bara tre.

När det återstod 300meter släppte loppets tvåa Marcus Jönsson, ryggen på Jimmy Jonsson. Så Jimmy fick kanske 20 meter, som jag lyckades bomba ikapp. Men efter det fanns inge mer krut kvar i armarna, så jag fick vika ner mig i spurten mot Jonsson. Å jag slutade tvåa, å när jag kom i mål så krampa hela överkroppen.

Läs gärna :

Gävle dagblad – häftigt reportage 🙂

Längd

När man kände på armarna var det som att ta i ´n gammtall, stenhårt. Någon som har nån lösning på det, så tipsa gärna! Förmodligen har jag salt och vätskebrist, då är det lättare å få kramp! Mitt blodsocker gör det ju lite svårt här, eftersom om jag dricker för mycket sportdryck blir jag hög i blodsocker (får lättare kramp) samtidigt som jag måste få i mig energi å näring under resan gång för att försöka palla… 🙂

Nu har jag vare hos Rehnsbo å massera upp kroppen lite och därefter så skickade jag iväg mina skidor till Åke Handler i Ytterhogdal, för på Onsdag väntar en resa som jag nyss bokade till Finland och den skandinaviska cupen. Det blir alltså tre tävlingar till helgen. Å Helgen därpå väntar Vasaloppet! Pang Boom, Nu kör vi!

// RoSSöRoBiN

…..som också måste passa på att gratulera Emil Jönsson för fin körning i Drammen. Nu vann han ju en Världscup igen i vinter å än en gång så börjar staden på bokstaven D. Lägg därtill Düsseldorf och Davos. Tre D:en å vinst alla gånger, för Jönssons del så vore det kanske bra å döpa om Holmenkollen till Dolmenkollen 🙂