Okategoriserade

High & Low

Att den senaste tiden gått i en rasande fart är mer en underdrift än en överdrift.

Det har varit planering av läger, försöka hinna med min egna träning, tatuering i Nyhetsmorgon, många dagar och nätter både framför kameran och framför datorn och redigering. Men att ha mycket att göra har aldrig varit känts negativt eller jobbigt för mig. Jag har skitkul!

I onsdagskväll välkomnade jag Peter Jihde till Idre fjäll, där vi haft det första lägret på snö, för mig första för säsongen. För Peter, första på över 30 år. Det blev minst sagt några härliga dagar, med fullt ös efter banan. Peter imponerade och vann första klubbmästerskapet för Sockertoppen IF. Sötman från segern, byttes dock dagen efter mot blodsmak i munnen då han ställde upp på sin första skidtävling, någonsin. Men han fortsatte att imponera stort och det ska verkligen bli spännande att följa hans utvecklingskurva.

20161126 Idre Fjäll Idre-Särna tävlingarna prolog Robin Bryntesson och Peter Jihde Foto Nisse Schmidt

20161126 Idre Fjäll Idre.-Särna tävlingarna prolog Peter Jihde Foto Nisse Schmidt
Foto Nisse Schmidt

Jag har även haft min nya vallare för säsongen på plats, Pierre Tallbom, som för övrigt också har diabetes typ 1. Det känns tryggt både för mig och Peter att veta att han kommer ha stenkoll på våra skidor i vinter. Även min kusin Jonas Bryntesson har varit med och hjälpt till under helgen. Vad vore jag utan folk som ställde upp och hjälper mig med olika saker i ur och skur?

Just nu har vi (jag, Frida och Vilda) några ”lugnare” dagar i Idre fjäll innan nästa läger drar igång. Jag ska försöka hinna träna på ordentligt och njuta av många mil snö!

På torsdagkväll gör ett gäng träningssugna diabetiker entré som vill förbättra sina förutsättningar inför Vasaloppet. Det kommer bli grymt!

Igår small det, det var då vi släppte lös det första avsnittet av High & Low.  Ett projekt som kanske blivit lite större än det först var tänkt, men som jag tror stenhårt på. Jag tror att det kan ge både diabetiker och allmänt idrottsintresserade personer mycket inspiration, kunskap och glädje! Att den icke diabetessjuke som ser serien kommer att lära sig mer om sjukdomen ser jag som ett stort plus.

20161126 Idre Fjäll Idre-Särna tävlingarna prolog Robin Bryntesson och Peter Jihde Foto Nisse Schmidt
Foto Nisse Schmidt

Serien ger er ett nytt avsnitt varje fredag på min youtube-kanal fram till Vasaloppet. Missa inte det! 🙂

Första avsnittet kan ni se här.

Hörs Hejj!