Okategoriserade

Vilka är egentligen Novo Nordisk?

Om Novo nordisk

Inom Novo Nordisk verkar vi för att driva förändring för att kunna bota diabetes och andra svåra kroniska sjukdomar.
Novo Nordisk är ett globalt läkemedelsföretag med mer än 90 års erfarenhet av innovation och ledarskap inom diabetesbehandling. Med detta i bagaget har vi samlat erfarenheter och kunskaper så att vi även kan hjälpa människor som drabbas av andra svåra kroniska sjukdomar: blödarsjuka, tillväxtrubbningar och fetma. Novo Nordisk, med huvudkontor i Danmark, har cirka 40 300 anställda i 75 länder och marknadsför sina produkter i fler än 180 länder.

Varför är ni huvudsponsor till Skidteamet?

Det förekommer ibland en missuppfattning om att ett liv med diabetes innebär att man bör avstå från krävande idrottsaktiviteter såsom långvarig uthållighetsträning. Novo Nordisk Scandinavia AB sponsrar ett team bestående av 10 personer med typ 1-­diabetes som ska genomföra Vasaloppet/Öppet spår söndagen 28 februari 2016. Teamet har även en elitsatsning som representeras av Robin Bryntesson.

Denna satsning har för avsikt att visa på att, med rätt kunskap, är det möjligt att genomföra extrema prestationer även om man lever med diabetes.

Vad är Changing Diabetes?

Changing Diabetes® är Novo Nordisk svar på en global diabetesutmaning. Det är vårt syfte och mission. Tillsammans med våra globala partners arbetar vi för att öka medvetenheten, förbättra tillgången till vård och behandla psykosociala aspekter av diabetes för att förbättra människors liv.

Vår målsättning är klar och tydlig; vi vill bota diabetes. Men innan vi nått fram gör vi vårt yttersta för att den som är drabbad ska kunna leva ett så bra liv som möjligt.

Text av: Lisa Hermansson, Novo Nordisk