Okategoriserade

Mark Cavendish, din snabba rackare :-)

Taktik is the shit!

Då har Girot dragit igång i år igen och man får ju rysningar när man ser Mark Cavendish och grabbarna drar igång spurten..

Det är mycket taktik därbakom, allt ifrån att däcken är rätt pumpade till att magen har fått det som den behöver, men framförallt den kyla vinnaren måste besitta för att dra det längsta strået, att fullkomligt lita på SIN egen spurt och slänga sig över mållinjen.

Här finns mycket att göra i vår sport, träna taktik, inget som kräver en stor motor eller högt laktatvärde.

En grym Taktiker i vår bransch heter Petter Northug och han har ju gjort morfar flyförbannad mer än en gång där hemma i TV soffan.. Detta efter sina drag att ”bara” ligga där bak.

Jag vet att det inte ”bara” är att ligga där bak. Det krävs mycket kyla och framförallt ett jävla självförtroende att ”bara” ligga där bak.

Att bida sin tid och när man väl slår till, så gör man det för kung och fosterland.

En sport som innehåller om möjligt ännu mer taktik än cykel, är en sport jag fått upp ögonen för nu dem senaste åren, nämligen poker.

För mig är det inte en 100-oddsare att åkare som Marcus Hellner & Northug sitter med masken på där. Frågan är om dem drar på sig samma mask till vintern och har dem då någon nytta av den masken, eller är det bara motor´n och laktatvärdena som spelar roll..?

Vill man bli en vassare skidåkare, är steg ett att köpa ett par skidor hos farsan som glider bra 🙂

eller så startar man med att kika in på länken nedan för att bli en vassare pokerspelare!

https://www.pokerlistings.se/maxa-dig-sjaelv-infoer-pokerturneringen-5-tips-fran-eliten

Jag sköter träningen sen så möts vi till vintern 🙂

God kväll

// RoSSöRoBiN