Okategoriserade

Hugg på sjön & på Bessemerloppet!

I helgen var det Bessemerloppet i Högbo som stod i agendan.

Jag & Uuzi åkte ner under lördagen. Då passade vi på att göra som ”småstadslivgänget” å besöka Järvzoo:

 

Å Uuzi gjorde ”soprent” 🙂

På Söndag så small startskotte

klockan 11.00.

Innan dess hade vi ivrigt testat skidor & banan. Vi skulle riva oss runt 3 varv på en 15 kilometerbana. Det blev så att alla dem som stod i första ledet valde att gå utan fäste & staka rätt igenom dem 3 varven.

Jag låg med i tätgruppen & ryckte åt mig en lucka, när det var dags för spurtpriset efter ca. 15 km. Tittade bak och jag hade en betryggande ledning. Men ”whoops” så körde jag fel… Spåret delade sig å jag vek åt fel håll & såg förmodligen ut som en vilsen travhäst i voltstarten….

Surt. Från att ha haft ledningen.. Så tappade jag förutom spurtpriset, också en lucka till tätgruppen på 150 meter.. En lucka som tog närmare 5 km att jobba ikapp. För Tynell börja tända upp elden på andra varvet. När jag väl kom ikapp, så var jag rökt. Mitt krut var bränt. Detta samtidigt som Tynell startade Majbrasan redan i februari. Han rökte av oss alla. Han vann, klart & välförtjänt!

För oss andra. Så blev det fight om andra platsen. Många motionärer varvades & när det drog ihop sig för spurt & 500 meter kvar, fastnade jag och Uuzi i en sån. Jag hann upp å la på den sista rökaren för dagen å ta mig upp på pallen. Men framförallt fick jag galet med kramp & ett bra stakpass!

Dagen därpå, tog jag en vilodag. Där det blev lite fiske med Pär, Bengt & Sigge 🙂

Här följer lite bilder:

Så det blev ett rejält hugg med skidorna under fötterna 500 meter kvar på Söndagen & ett rejält hugg på sjön… 🙂

Nu väntar en träningsperiod, om ingen har någon idé på kul tävling!

// RoSSöRoBiN

…jag ska också säga det att arrangören kompenserade mig med ett spurtpris eftersom dem tyckte var en arrangörsmiss med dålig markering….

Gefle Dagblad