Okategoriserade

Året som inte blev som förr

Säsongen 2016/2017 är över, det har kanske varit den tuffaste säsong någonsin på många plan, men också den mest givande och roligaste, där det känns som att många mål har uppfyllts.

I höstas beslutade jag, efter en säsong i ryggen av stenhårt jobb och mycket utgifter, att istället för att satsa mot toppen med tävlingar i Ski Classics i Europa och Kina, satsa mot bredden med att försöka göra en större insats för att öka kunskapen och medvetenheten om diabetes typ 1.

Som många vet utmanade jag Peter Jihde på Vasaloppet, och den utmaningen ledde till youtube-serien High & Low som ni kunnat följa i höst och vinter.

Det har varit ett enormt jobb att få ihop alla pusselbitar i serien, tidskrävande och energikrävande. Träningen blev mer lidande än jag trodde den skulle bli och familjen har fått klara sig i mångt och mycket utan mig i vinter.

Men, i efterhand kan jag se tillbaka på en vinter som trots färre träningstimmar än på säkert 15 år, resulterade i en andra plats i Svenska långloppscupen. Med några pallplatser och en seger i Wadköpingsloppet.

Men framförallt så har jag försökt gett allmänheten större insikt i sjukdomen diabetes och diabetiker tips och råd om hur man kan göra i olika situationer. Och viktigast av allt, visa möjligheterna och inte omöjligheterna för de som drabbats av sjukdomen! Responsen har glädjande nog varit enorm. 🙂

Dessutom står familjen kvar här hemma, kanske lite lättade att vintern är över, men de står kvar.

Alltså har allt stenhårt jobb under säsongen varit värt det!

Det är många som behöver tackas för denna säsong. Sponsorer som gjort det möjligt, min tränare Anders Strid som alltid gör den bästa planeringen och har den största förståelsen för mig. Min familj, mitt team, vänner, diabetiker och många privatpersoner som stöttat, hejat och hängt med.

Utan stödet från er, skulle chansen att lyckas med mina mål vara väldigt små!

Dessutom har vi under säsongen startat en ny förening, där alla är välkomna oavsett sjukdom eller ej, Sockertoppen IF. Den kommer vi bygga vidare på under nästa säsong. Vi är i dagsläget med i Svenska skidförbundet, svenska friidrottsförbundet och svenska triathlonförbundet. I år har tiden inte funnits att göra storartade saker i föreningen, men kommande år hoppas vi på att växa så det knakar. Allt för att synliggöra diabetes ännu mer.

Summan av kardemumman för säsongen är att jag är nöjd med allt som uppnåtts. Vi nådde bredden, jag lyckades vara på pallen i några tävlingar även om Vasaloppet inte riktigt blev som planerat.

Dock vill jag lyfta fram att jag för första gången i mitt liv lyckades vinna Sigvard Jonsson minne i Rossön, som sista tävlingen för säsongen. 😉

Nu blickar jag framåt, mot säsongen 2017/2018, med spänning. Vi kör på med Sockertoppen. Annars vet jag inte riktigt vad nästa säsong kommer innebära ännu, förutom att vi kommer vara ännu en medlem i familjen och Sockertoppen IF.

Men självklart är fler spännande projekt är på gång, både i skidspåren och i övrigt.

 

Säsongen i korthet:

– Produktion av youtube-serien High & Low

-Träning ca 450 timmar

-Tävling med målet Svenska långloppscupen (andra plats)

-Sjunga in en låt ”High & Low” (https://open.spotify.com/album/1xrK8NHuweu4YTZUOQimm9) med Peter Jihde och Linnea Deb (skriven av Linnea och Joy Deb som skrev Måns Zelmerlöws låt Heros)

-Skrivit och spelat in en ganska vrickad låt och musikvideo till Charlotte Kalla inför VM.

https://www.youtube.com/watch?v=ifMwfgxBf1Y )

-Varit på VM och jobbat tillsammans med Helt Ramm och nrk.

-Åka Vasaloppet på halva Peters tid. (Med kass uppladdning och ännu sämre blodsocker, misslyckades jag i utmaningen och fick se en segrande Jihde glida över mållinjen.)

-Vann Sigvard Jonssons minne i Rossön. Fint avslut på vintern.

Tack för att ni hängt med i vinter!

Hörs Hejj!

Stort tack till mina sponsorer:

Trimtex * Blizeyewear * Idrefjäll * Novonordisk * Berners * Salomon * Lillsport * Salmingrunning * Onewaysport * Fischer *Uswe * Elpexrollerskis * Suunto * Vauhti * Redcreek * Goldmaker * Plasthuset