Okategoriserade

Ciao Tutti!

Vädret var grymt, skidorna vassa, inställningen var det inget fel på, men kroppen var inte så vass som jag ville att den skulle vara. Det resulterade i en sur 32a plats.

 

I sprint är det små marginaler och det är värdelöst när man hamnar just utanför heaten (topp 30), där den riktiga leken börjar.

Men det är ju det som är tjusningen med sprint också!

Nästa gång hoppas jag att 100-delarna hamnar på rätt sida strecket.

 

På tal om nästa gång, så är det inte långt borta.

Vi sitter just nu i bussen på väg till italienska Asiago, där det är klassisk sprint på Lördag och en klassisk teamsprint på söndag.

 

Rycktet säger att det i utgångspunkt skulle varit en knallhård bana med fyra rejäla åkbackar på den 1800 meter långa banan.

Nu har man fått banta banan, eftersom det inte finns någon snö. Så det lutar mot att det kommer bli en staksprint på en lättare reservbana.

 

Vilket återstår att se, vi har i alla fall förberett oss. Vi har varit kvar i Davos några dagar där vi igår körde ett tufft intervallpass stakning/diagonal, där vi fick ett fint gästspel av Olympia & världsmästaren Nikita Kriukov.

Just i stakningen fick vi också se varför han är regerande mästare i både OS och VM. Med sin 182cm långa kropp och 72 kg så flyger han formligen fram när det är dags för att spurta i stakning!

 

På tal om Ryssland så tycker jag dom kör en rätt skön stil ändå. Dom hade OS uttagning igår samtidigt som vi körde intervaller.

Väldigt många ryssar samlades på stadion där det var skatesprint som stod på schemat. Vinnaren på den inofficiella tävlingen premieras med en olympisk biljett 🙂

Enligt uppgift så var det Alexey Petukhov som körde hem den biljetten före Morilov. #RyskUttagning

 

För egen del så är det dags att börja trolla med knäna och i alla fall kvala in (topp 30) på sprinten i helgen.

Annars börjar (det redan kapade) halmstrået försvinna ur min syn!

 

Vi har också några tips att bjuda er på härifrån Davos:

 

https://youtu.be/2BGipvNOE58

 

Kika in dom och återkoppla gärna 🙂

 

Ciao Ciao!