Okategoriserade

Jakttider!

God morgon!

Jag gillar jakt.

Å framförallt det naturen har att bjuda på.

Så långt jag kan minnas har jag fått följa mormor och morfar ut i skogen.

 

 

Men det är ju alltid något speciellt när september börjar krypa runt knuten, om inte annat så ser man det på hundarna 🙂 Här Hedlund å Viggo!

Björnjaktspremiären i år var den 21a augusti. Att jaga björn innebär en ”extra” boost och adrenalinkick, eftersom det är just björn man jagar och dem brukar ju ha lite mer respekt med sig i skogen. Även om det är älgen som är skogens konung. Tidiga mornar är det, vilket hör jakten till. Därefter lottas det postarställen.

Sen är det bara att hoppas att det kommer något. I mitt fall så kom det ”bara” älg under björnjakten och förmodligen så kommer det bli tvärtom senare i höst då. Men vad gör väl det i iphonens tider 🙂

Efter en lång dag i skogen så brukar jag, om tillfälle ges, passa på att träna på eftermiddagarna. Därefter hoppa in i en varm bastu, där diskussionerna är högljuda och humöret på topp, kanske är det också annat än sportdryck i flaskorna 🙂

Sen blir det middag. Vilket, om det ser ut så här kan vara dagens höjdpunkt. Älgstek, Mormors kryper, morötter, sallad, rödvinbärsgele & rödvinbärssaft (allt från hennes eget land). Å självklart lite riivité på det… Det är grejer det!

Sen är det bara å snacka lite skit och samla krafterna inför nästa dag 🙂

// RoSSöRoBiN

…. jagar man inte framgångar å fruntimmer… så jagar man älg…. 🙂