Okategoriserade

JämtkraftsSprinten!

Så var årets upplaga av JämtkraftsSprinten avklarad!

Först körs alltså en tävling, där en massa företag (fyra åkare/lag) kör en stafett mot varandra.

Elitåkarna (en/lag) blir inlottade i något lag och jag blev inlottad i ett kunglag från Åsarna som heter BTEA.

Vi slet oss till final och väl där räckte det till en sjunde plats! Bra jobbat av laget.

Sen så blir det ju dags för JämtkraftsSprinten. Banan, som mäter 400 meter. Är relativt lätt och har en backe, eller slakmota skulle jag säga. Å det var den klassiska stilen som gällde.

Jag gick på klassiska skidor med fäste hela tävlingen, fram till finalen! Då var det dags att byta eftersom alla andra körde skateskidor.

Det tjuvades (i starten) väldigt friskt dagen igenom, utan att juryn rörde ett finger! Likaså i finalen.

Jag var trea in i slakmotan, där Teodor och Adam gick en tight duell. Vilket resulterade i strul. Å när backen var slut så var jag fortfarande trea, med Teo och Calle före. Vilket också blev slutresultatet i mål. Resultat var OK, med tanke på mina senaste veckor. Det kändes bra i kroppen och humöret var på topp!

Sen brukar det ju alltid vara bankett på den här tävlingen med alla företagslag och aktiva, efter nån timme!

När jag kommer på banketten uppduschad å fin, så kommer tävlingsledaren fram till mig å säger att jag blivit diskad från tävlingen. VA!!! Jo, han hade fått in en film som visar att när vi är på väg in mot sista böjj, så prövar jag att utmana Calle H om andraplatsen, då gör jag två riktningsförändringar. Pangboom ut ur tävlingen, utan pardon!

Jag blev sååå besviken! För ska man diska för det där!!! Då ska banne mig ”inte” bara en man vara diskad idag. Som sagt, jag gick med klassiska skidor hela vägen till finalen, å det var många som inte ens hade med sig ett par klassiska skidor! Hur såg det ut för dem tävlingen igenom. . .  Googlar man tjuvstarter så kommer just denna tävling upp, fast utan åtgärder!

Jag köper fullt ut att jag blir diskad. Men jag tycker det är så himla fel att komma med det på banketten! Sånt tar man efter målgång i sånt fall, eller?

Sen att det är åkaren som nu blir trea i tävlingen, vars far som lämnar in filmen när dem dessutom tävlar för arrangörsklubben.

Det blev för mycket för mig!

I såna fall skulle jag kunna sätta tanten som sitter i kassan på konsum att punktmarkera vissa åkare. . .  Bara för att påvisa det för juryn!

Summa summarum, blev att jag gick från banketten å det gjorde jag för att jag blev så himla besviken och missnöjd med juryns uppträdande, jag vill inte vara dålig förlorare men jag blir ruggigt frustrerad när juryn kommer när tävlingen är avklarad !

Men maten luktade gott i alla fall 🙂

Nu blir det två råa ägg istället å sen håller jag med Foppa en del  –>

Klicka på det rosa för att lyssna!

Sen tackar jag Östersundarna för en fin tävling, å den fortsatta tändvätskan!

Nu släpper jag den å blickar framåt!

// RoSSöRoBiN