Okategoriserade

VM drömmarna Krossade!

Då var SM veckan över och likaså drömmarna om ett VM i skidtokiga Holmenkollen. . .

Det var ett tråkigt besked jag fick när jag gled över mållinjen på söndagens 15 kilometerslopp i den klassiska stilen. Jag tog mig i mål som 17e man å gjorde efter förutsättningarna ett bra lopp!

Så det tråkiga låg inte i den prestationen. Utan efter målgången, så fick jag några korta minuter med Arild Monsen, tillika sprint tränare för vårat landslag.

Efter en kort konversation så stod det klart att VM inte var ett alternativ för mig.

Å självklart så blir jag då besviken, det är ju en dröm som inte går i uppfyllelse. Helst hade jag ju sett en annan utgång på den drömmen.

Men om jag blickar tillbaka på min säsong så här långt, så är jag ändå stolt över vad jag har presterat.

Inte minst min senaste vecka, med kanonform i Onsdags så lyckades vi rycka åt oss SM guldet i teamsprinten å sen så krigade jag åt mig en bronsbläcka i Lördagens sprint. Att få besöka en SM pallen två gånger på fyra dagar är det inte många som fått uppleva.

Ser man sen på mina världscupsinsatser i vinter så har jag grejat kvalet alla gånger jag stått på startlinjen. (4 ggr – Düsseldorf, Davos, Liberec, Otepää) i Liberec var jag faktiskt snabbast av alla i kvalet.

Min bästa placering är en 9e plats och då var jag en fotofinish från finalen. Därefter har jag rykt i kvarten i dem övriga. Att notera då är att jag ställts mot vinnaren av hela tävlingen i mina två senaste starter.

Detta är ju som jag ser på det hela. Det är ingen stor överblicksbild vad alla har presterat. Men du som läser det här, är ju också inne på min helt egna blogg 🙂

Sen kan jag bli lite ledsen, när dem pratar om att jag inte har nog med rutin o.s.v. Jag har ju inte fått förtroendet att bevisa annat dem tre senaste åren, när jag blivit petad på mållinjen.

Ända sen jag föddes så har jag gjort mina bästa resultat i dem största mästerskapen. På fem mästerskap (Junior och U-23 VM) så har jag tre stycken guld.

Jag blir lite matt i kroppen när jag får höra att jag inte kan prestera i stora mästerskap.

Nu sätter jag en STOR . för detta å blickar framåt mot nya mål.

För jag är hungrigare än nånsin å tävlingstokig som få, jag kommer inte att gräva ner mig tre meter under marken för det här nederlaget!

Nya friska tag!

Många har också frågat varför jag körde söndagens race med peruk. Svaret är enkelt:

I Sollefteå har vi som filosofi att ha roligt på jobbet, då kommer också resultaten. Vi visslar hellre när vi går till jobbet, än när vi går hem från det.

Ett led i det var alltså att vi alla i klubben hade en målsättning inför SM sprinten och mitt mål var att jag skulle vara topp 3 i tävlingen. Vilket jag blev å därav sattes peruken på 🙂

Se själv på svtplay 🙂

Som avrundning så passar jag på att önska alla i den svenska VM truppen ett riktigt stort Grattis och lycka till i Holmenkollen!

Langd.se

Zport.se

Vinterstudion

// RoSSöRoBiN

Foton: Birgittas ateljé