Okategoriserade

Nytt Pers, en jävla Pärs!!

Det var ju det traditionella hallstatestet som stod på schemat, !

Fuktigt, lerigt och det kändes som att regnet låg i luften. Men i vanlig ordning så drog jag iväg med god min.

Efter några meter börjar stumheten komma på detta test, sen är det bara och grina sig uppför backen, som mäter en sträcka på cirka 1800 meter har jag fått lärt mig. En serpentinväg som slingrar sig uppför den klassiska hallstabacken i Sollefteå.

Mitt tidigare pers låg på 9 minuter och 14 sek. Den tiden satte jag under mitt första år på skidgymnasiet, då jag vägde 20 panner mindre och var 2 dm kortare än dagens data. Jag har varit i trakterna runt den tiden många gånger sen dess. Typ, 9,15. 9,16. 9,17 osv. Men i år, ville jag dänga till den där skittiden! Jag hade som sagt inte dem yttre förutsättningarna med mig, med en blöt backe och rejäl träning i benen sen tidigare i veckan. Men tack vare en rejäl rökare den sista biten så lyckades jag slå mig under 9 minuter. Min sluttid blev 8 minuter och 58 sekunder!!

Så jag nådde någon form utav skamgräns! Men jag är riktigt nöjd med det löpet och jag fick ju även loppet godkänt av 2 av mina gamla tränare på skidgymnasiet Tony Gustavsson och Per-Ola Andersson. Som stod och hejade sista biten och hjälpte mig under 9 minuter och inget test är ju godkänt om inte tränarna är med 🙂

Så det var ännu ett fint kassa kvitto, på at t jag är på G i min utveckling och riktigt skönt att ha med sig in i denna tävlingssäsong!

Min gode träningkamrat Frode ( Tiio ) joggade med sina läckra fjällvader upp på en mycket bra tid 8 minter och 29 sekunder och det går ju inte göra annat än imponeras av en kille som började den här tränings sommaren, med sjukdomar! Men som nu är på G igen, kul för den gamle räven:-)

Idag har jag gjort mitt sista styrkepass i en 6 veckor lång styrke period i ett program som jag känner har utveckalt min snabbhet en del, jag bombade frivändningar på 90 kg den här gången, utan problem och det var annat ljud i skällen för 6 veckor sen…,. då jag hamnade under stången i fosterställning och dem andra i lokalen undrade vad jag höll på med 🙂

Men nu blir det vila, å ett fartpass sen drar vi till Ramsau, igen, med laget.. ska bli kul å bara fokusera träning, det har varit lite mycket runt omkring nu ett tag,,

jag har för övrigt ett riktigt kul projekt för mig hemma på gården i Rossön, tack vare morfar och Zebban, å det blir inget skithus den här gången:-) mer om det senare när det börjar ta fart…

Glöm inte att gå med i min poängklubb… det är bara å ringa eller skicka ett mail..

ifjol tog jag runt 100 poäng tror jag så här på rak arm, å det ska jag slå i år… glöm inte att jag lottar ut fina priser:-)

Hörs

RnB