Okategoriserade

De gyllene topparna!!

Dem Gyllene Topparna 🙂

fredag den 19 september 2008 ( å nu även lördag den 20 september, längst ner)

06.45 ringde klockan på Bruksvallarna Stugby, 07.30 flög jag upp ur sängen!
Trots den lilla malören så var jag först klar 07.58, mycket tack vare att de gamla tanterna. Mamma och Moster var i full gång med städningen. Medan lillebror och hans kompis Rasmus hade fullt upp med att bädda ur sängarna…

Vi rullade iväg till Ljungdalen, det var fyra toppar som stod på programmet.
Det började med en jättefin löptur till den Södra gröndörrs stöten och jobbade vidare till den Norra gröndörrs stöten. Vi ( lillebror å Rasmus) var tillbaka på parkeringen vid kläppen efter dryga två timmar och uppvärmningen var klar, vi såg inte mindre än 36 ripor å minst lika mycket ren… Etapp ett avklarad! Nu väntade en halvtimmes fika i form av kaffe, macka å så klart mammas falska Tosca, den jag lever på, å tränar!

Snabbt var det gjort, torra kläder på, nu väntade etapp två! Nu var det Dunsjöfjället som skulle plockas ner på marken! Problemet var bara att nu låg århundradets dimma över dessa två toppar, från 1000 meter å uppåt. En topp var 1278 och den andra 1416 m.ö.h.

Tack vare mycket flyt å det kan ju inte ha berott på mina orienterings kunskaper, för dem är inte stora. Så tog jag mig upp på båda dessa toppar inom loppet av 3 timmar å 10 minuter…
Men det är inte några toppar jag skulle rekommendera, nå grönjävulskt med sten.
Jag hade trots allt bara ett fall på blöta stenar i dålig sikt.

Nere vid parkeringen vid Kläppen igen, slängde jag in en ny macka å en kaffe kopp.

Nytt ombyte igen och etapp tre kan börja, nu med en ryggsäck vägandes 23 kg på ryggen.

Jag skulle gå upp till Helags stugorna mitt uppe på fjället, ca 13 km. Jag joggade iväg och det gick att småspringa med den. Var uppe vid Helags efter två timmar, tog två kortare pauser, men det var skönt att komma fram å ta sig en dusch och en bastu, innan det var dags för att äta igen!
Å efterrätten var grym: Kladdkaka!

Jag har känt mig i en ruskigt bra form idag. Jag har bara kört på och kroppen har svarat bra, idag fanns det inget stopp… 7 timmar å 15 minuter löpning/skidgång.
Å jag har inte känt något som skulle kunna sätta käppar i hjulet för morgondagen!
Men bara för att jag skrev så, kommer jag väl å ramla en 700-800 meter i fritt fall i morgon:-)

Som man bäddar får man ligga, å just nu ligger jag jävligt bra inför morgondagen!

God Natt

lördag den 20 september 2008

Efter en grym frukost på helags fjällstation så kändes det som att energin skulle räcka i en hel vecka framöver. Men det skulle behövas, för det var en tuff dag som stod på programmet!
Tre toppar skulle avverkas: Helags Västra (1704), Predikstolen (1684) och den sista av dem 60 och den högsta av dem alla, Helags Östra (1797).

Å det flöt på bra, trots att dimman låg tät, fast inte lika jävlig som igår!
Men det tog nästan 2 timmar innan jag var uppe på Helags Västra, det var svårlöpt eller ska jag säga svårgått, halkigt, å bara sten.

Men upp på toppen å nu återstår endast två toppar!
Nu började nästa projekt. Nu skulle Predikstolen bestigas. Men att ta sig ner i svackan, var lättare sagt än gjort. Kommer man fel i dimman, då är man inte så kaxig! Det blev rejält brant utför, men ner kommer man alltid. Även denna gång.

Sen var det dags att blåsa av Predikstolen, jag maxade ur mig upp till toppen!
Från botten i svackan och upp: 26 minuter. Sen höll jag ett hyfsat tempo ner igen (23min) och nu återstår endast en stigning, för mig och mina 60 toppar!

Det rullade på bra och en timmes skidgång, ett fall, ett stavbrott och ett glatt humör!
Så var det bara att borra på, å vart jag less nångång (eller om det jävlades) så körde jag världens sämsta rim, som jag har kört hela denna helg.
Det är brorsan ( en av dem, Zebban ) som brukar köra den å jag har fått den på huvudet!
Den går så här : ”Jag hoppe i dike å hitte en sike”. Så kass! å så bra, för humöret 🙂

Upp på den 60e toppen och avverkade den obligatoriska kortknäppningen!
Känns skönt och kul, nå jävulskt. Jag har dessutom tagit dem till fots, å fått många fina träningstimmar å mil i benen..

MEN när jag var upp på den sista toppen Helags Ö:a så såg jag att det fanns en kod där!
Det visade sig att denna topp var en av 22 toppar i Sverige, som var värda att bestiga!
Å så klart föddes tanken redan där,,,,, nu är det bara 21 kvar…. 🙂
Å helt klart är det ju att nästa år då ska jag upp på Sveriges högsta topp Kebnekaise!
Men nu tänker vi inte mer på det, nu njuter vi av det här!

I morgon väntar hemgång, hemfärd ( ti Rossön ), Styrka ( B-programmet ) vilket betyder en tuff dag.. Å efter denna helg med först dryga sju timmar i benen från i fredags och sex idag så hoppas jag att dem är fräscha i morgon..

GNatt

https://www.tillfjalls.se/2007/12/28/att-vilja-na-toppen/#more-589

Länkar till lite fler kanske lite roligare historier om mina topp tagningar!!

Detta var dock ett tag sedan..