Okategoriserade

Tjej PÄCK = Då måste man vara ute å cykla!

Ute å cykla…

 

Det kan man säga om min senaste tid..

 

Det har vare roddtävling å sprintläger å cykelrace!

 

Vi börjar med rodden.

 

Jag och min tappra kusin ” Jackedonien” begav oss till Långsele, för att försvara skidåkarnas och Rossöns färger i det så kallade flottarrännet. Jacke som nog inte åkt skidor sen barnsben, kom liksom jag dit med ett leende på läpparna.

 

Han jobbar vid järnvägen och bör vara rätt armstark, vilket han har visat på diverse Kalas hemmavid, där han knäckt dem flesta i både finger krok och armbrytning. Som är en klassisk sport i Rossön, framåt natten. 

 

Startskotte small å jag veva utav allt va som gick till syran sprute i arma, då var det dags för byte och vi hängde i rättså bra tyckte jag. Vi skulle ro i en träeka, ca.15 min medströms och sen hem i motströmmen.

Vi var med å slogs om andra platsen och det var det en 4 lag till som gjorde, åt de gamla grymma gubbarna som flög iväg från start fanns inget att göra. Men tack vare vårat, fina samarbete och Jackes fina kämpainsats så sluggade vi åt oss en andra plats i herr klassen! Kul grej, bra överkroppsträning..

 

De jag inte nämde var att jag jogga nipleden ( 3 timmar ) på förmiddan. Å körde ett rullskidspass på efter middan, efter tävlingen och avslutade kvällen med styrka hos Jonsson.. Bra träningsdag!

 

Sen var det dags för sprintläger, tre dagar i Östersund! Som bestod av bland annat, Sprintrace, stakning i backe och löpning med spänst. Det jag kan sammanfatta dagarna med är att jag själv var inte alls i nån sprint form, mer seg..

 

Men jag kan konstatera att Jönsson, Hellner å Modin var mycket starka.

 

Sen tågade vi ner till Vår Huvudstad, för där skulle vi ut å cykla. Som jag gör för det mesta när jag är i Stockholm, bland tunnelbanor å köer å allt.

 

Det var det fina loppet Lidaloop som skulle avgöras.  

Men på lördagen var det ett sprintrace ala skidor, med utslag osv.

Jag slutade 8a och nu hade jag lärt mig att cykla moutainbike..

 

Det passade bra för på söndagen så var det 65 km i hård skogsterräng som skulle passeras.

Det var jag, Jönsson, Byström å Uusitalo som blev inbjudna å köra för Team trimtex / commencal.

 

Startskotte small,,, inte av,, denna gång,, utan det bestod av ett flygplan som gjorde tre loopar och när den tredje loopen var klar drog alla iväg, vi hade flyt som fick stå i första led, för det var hur mycke folk som helst..

 

Å det gick fort å det bäre rök så jag såg ju knappt nånting i mina pilot bricker som var dem enda brickerna jag hade med..

Den första loopen var ca 22 km och den gick bra, jag blev ganska mycket omkörd, men stressade inte upp mig för det.

 

Jag tog det i min takt, jag låg 42a i varvning. När vi drog ut på den andra loopen så började jag att avancera och den var mer teknisk än den första, men det gick mycket bra i dem partierna och när vi nådde varvningen så låg jag på en 33e plats.

 

Men nu började jag att känna av att jag kanske inte är grymmast i världen på att cykla.. Men jag hade en bra rygg och jag tänkte det får bära eller brista…. Å de brast å som det brast.. Jag fortsatte ju att avancera i fältet framtill att det var 5 km kvar…

 

Då var jag slut, jag tog mig knappt framåt, det gick inte.. jag hade kramp å benen ville liksom inte.. Men jag krigade för allt vad jag var värd… Å då hände det som inte fick hända, 1 km kvar till mål.. Vem kommer då om inte första dam,,, då var det dags att plocka fram några extra krafter till.

 

Jag peppade mig själv med att:: jag har ju en bra spurt…. Å visst hängde jag med till spurten, men där hade inte riktigt Bryntesson någon chans.. Jag var helt död, hade inge krut kvar. Tvingades släppa, å vika ner mig.. inte bra.

 

Att jag sedan inte fick stopp i målet, å körde rätt in i henne är en annan sak 🙂

 

Men jag är ändå skit nöjd ( bortsett från att jag fick brudpäck ) jag slutade på en 33 e plats och det var väl över 1000 startande i denna fina cykeltävling. Jönsson 21a, Uuzi 42a å Bysse bröt pga cykelproblem!

 

Å det viktigaste av allt jag är hel, bara ett fall på hela helgen å då slog jag en finfin volt över cykel, nästan två varv tro jag… men det var mest kul.

 

Jag tackar Emil Jönssons brorsa för veckans bild, som vart mycket stiligt tyck jag,

 

Jag har ju bytt frippa också. Å det gjorde jag på Style it i Sollefteå, hos Elisabeth!

Hon va å är grym på klippa, prova gärna det om ni har vägarna förbi…

 

Nu väntar MAx test å sollefteå sommarskidskola !

 

Hörs