Okategoriserade

Tio å´n halv mila kliv!


En tuff helg har jag nu lagt bakom mig, å i skrivande stund så känns det som om jag blivit överkörd av en traktor 🙂

När det inte blev något VM, så beslutade jag mig för en liten smygsatsning mot en av Sveriges största skidtävlingar. Om inte den största. Vasaloppet.

För att skida sig igenom dem 90 km från sälen till Mora så går det inte bara å ställa skidorna på startlinjen å hoppas att allt löser sig. Utan det kräver en del förberedelser. Allt i från transport, matstationer, valla, boende och framförallt att formen ska infinna sig.

Därför så drog jag i helgen av två stycken långlopp i hopp om att hitta min långloppsform. Jag tänkte berätta om dem två loppen här nedan: Mycke text å några filmsnuttar (klicka på den rosa texten)

Lördag. Uppstigning vid 06.00 å gjorde det sista jobbet på skidorna som jag vallat dagen innan.

07.00 Goo frukost som Frida hade styrt i ordning, å då är det enklare å äta den!

07.30 Så kom mitt grymma superteam för helgen som bestod av min yngre bror Sebban å hans kompis Arvid. Dem såg till att jag skulle ta mig från punkt A till B å B till C. Dessutom bjöds det på en jävla massa skratt vilket inte gör bort sig 🙂

08.30 Framme i Åsarna för Ica Loppet 2011.

09.30 Sista nervlagret är lagt under skidorna och det sista toabesöket är avverkat.

10.00 Start

Loppet gick bra tycker jag. Mitt mål var att bli trött, så jag var med å högg på spurtpriset efter ca.20km, å jag fick det! Efter det vart jag lite mer passiv och jag hade hört att loppet skulle kunna avgöras i den värsta backen som kom efter 32 km. Så blev det, fältet på 20e man sprack rejält. Å jag bet i ryggen på den VM klare Tiio, väl uppe på toppen var vi 2a och 3a eftersom den stilrent åkande och till lika min lunchkompis på Kalles Fredrik ”lill-blixten Jonsson, hade skaffat sig mer än en ”liten” meter som Jacke Hård skulle ha sagt. Vi blev tre stycken i andra klungan, jag, 10 och Anton Sjöholm. Vi jobbade som ett lag, ett tag, sen spred sig lite osämja i gruppen å det fanns inga krafter till att jobba i kapp den lilla blixten 🙂 Jag lyckades ro hem spurten om andra priset.

kika mer här (zport.se)

13.30 Var jag nyduschad å vi rullade vidare ner mot Norberg och Engelbrektsloppet 42 mil från Åsarna. Min klubbkompis Uusitalo skulle ta mitt pris(10 000), så vi får se hur mycket som är kvar av dem när vi träffas till veckan 🙂

16.30 Var vi i Falun och medans grabbarna grus åt upp våra läckra matlådor fyllda av pastasallad som Frida hade gjort, så såg jag till att skidorna var som nya inför morgondagens lopp. Vi stannade i Falun för det var juniorcup å farsan å min andra bror var där. Sen rullade vi vidare!

19.30 Var vi framme i Norberg, efter att Arvid hade frågat en dam om vart det fanns nå Bred and Breakfast å Sebban skrämde livet ur en gubbe som skulle visa oss vägen 🙂 För mig blev det en kvällsjogg å senare dags för att laga lite middag som morsan hade skickat med oss, Guldgryta å den va nå grönjävla goo!

23.00 då blev det svart, å en jäkla massa snack. Precis som hela dagen bestod av, å minst sagt präglat av dessa tokar

07.00 Frulle på vårat B & B, 100 meter från starten i Tores egenbyggda stuga 🙂

08.00 Sista putsen på mina lagg och förberedelser med vätska o.s.v.

10.00 Pang så small start skottet för loppet.

Jag var inte lika alert idag som igår. Men jag var med i täten, som bestod av ett 5-10 tal åkare.

Jag hade läst mig till infon att det skulle vara ett spurtpris efter 30km å jag hamnade i täten efter 25,5 km å då kom Jimmy Jonsson å körde som en tok bredvid mig, varpå jag frågade om det var spurtpris här?han svarade: Ja. Men det är mitt, eftersom jag har dragit så mycket! Ok, tänkte jag å la mig bakom å vips stod det 100 meter spurtpris. Å då kunde jag så klart inte hålla mig, jag bytte spår å skulle bjuda upp till dans, men då small min stavrem av! Så han fick det ändå 🙂 Å det blev då ingen jitterbugg för mig 🙂

Men det kanske är så det funkar här nere, att om man drar ska man få priset!? Vad tycker ni? Själv så tycker jag att det heter ju ”spurtpris” av en anledning.

Skit samma, nu vet jag var spurtpriset ligger tills nästa år 🙂 5km innan vad som som står i pappren 🙂 Det här loppet var ju ett varv lopp, så när vi vek ut på andra rundan betyder det att vi rundar en massa motionärer (ca 1000 st skulle jag tro), å i det detta fallet så innebar det problem. Jag låg 2a med 12 km kvar å det blev en saxbacke, å en gubbe hoppar ut framför mig. Oops, vi vurpar tillsammans. Å jag skrek, MEN VA I H-V-TE! å han svarar DIN Jä.la IDIOT å så låg vi å brottades ett tag, måste sett kul ut för dem som såg 🙂

Jag klev upp å fick kontakt, med dem tre framförvarande. Men då tryckte Kalle G på i en backe å då gick musten ur mig å jag hade slut på power i kroppen. När jag satte i stavarna fanns inget tryck, helt tomt bara. Dem sista 11a var tuffa. Jag hade inte lika förspänt med dricka på spåren, som många andra idag. Faktum var att jag drack bara fem gånger på 60 km.. Lite för lite! Men jag gled i mål som en jättetrött 5a i mål. Å fick det jag ville, en utmattad kropp. Å kanske en damsugare i pris 🙂

14.00 satte jag i bilen igen. Sebban hade ju närmare 70 mil å åka.

20.30 var jag i Östersund igen och då var det dags å lägga lite skyddsparaffin på skidorna.

22.00 var jag färdigpackad å tog en nattmacka med Frida, nu laddar vi för en ny kall å fin vecka. Med alla Hjärtans dag i morgon!

God Natt